Szukaj
Przydatne linki
Logowanie Rejestracja Kategorie FAQ Jak to działa Baza wiedzy Kontakt z Patronite Regulamin Kup na prezentNie jesteś zalogowany
Podaruj znajomemu subskrypcję Autora Karolina Nicpoń w formie kuponu podarunkowego.
Zobacz jak działają kuponyNazywam się Karolina Nicpoń.
Prowadzę bloga kulinarnego o nazwie, która z uwagi na moje nazwisko nie mogła być inna: Nicpoń w Kuchni.
Na blogu publikuję autorskie przepisy głównie na dania bez nabiału, glutenu, jajek i białego cukru.
Gotuję i piekę bez alergenów i glutenu od prawie 8 lat. Tyle lat ma mój najstarszy alergik. Od niego się zaczęło całe to moje gotowanie bez alergenów.
Mam trójkę dzieci i tak się złożyło że cała trójka choruje na Atopowe Zapalenie Skóry. Choroba ta zaostrza się przez kontakt z alergenami, dlatego stosowanie diety eliminacyjnej jest dla nas bardzo ważne.
Od 3,5 roku dzielę się moim doświadczeniem z czytelnikami, pomagając im ogarnąć kuchnię dla alergika. Informacja o konieczności wprowadzenia restrykcyjnej diety u dziecka jest dla wielu dużym wyzwaniem.
Moim celem jest pokazanie, że kuchnia bezglutenowa, bez nabiału, jajek i cukru nie jest wcale trudna i skomplikowana, jak może się wydawać na początku.
Moimi prostymi przepisami, z których korzysta dziesiątki tysięcy osób miesięcznie, udowadniam, że dieta eliminacyjna może być nie tylko prosta, ale i bardzo smaczna!
Właśnie wystartował mój pierwszy kurs on-line "Jak wyhodować zakwas i cieszyć się udanymi wypiekami bez glutenu".
Kurs składa się z 3 modułów, które krok po kroku nauczą Cię, w jaki sposób przejść drogę od zakwasu do upieczenia pysznego chleba bezglutenowego oraz pomoże nabrać odwagi w kuchni bezglutenowej.
Długo zastanawiałam się, czy mogę prosić o wsparcie moich działań. Przez lata dzielę się swoją wiedzą i doświadczeniem za darmo. Czasem uda się pozyskac partnerów wpisów, jednak to jest dochód nieregularny i bardzo różny.
Jeden przepis na blogu to często co najmniej 2 dni pracy. Wymyślenie przepisu, zakupy, gotowanie, zdjęcia, sprzątanie, obróbka zdjęć, napisanie tekstu i publikacja na blogu, posty na Facebooku i Instagramie, promocja itp)
Jeśli pracuję nad jakimś nowym przepisem, to ten czas sie wydłuża, gdyż robię przynajmniej kilka prób i testów. Często produkty lądują w koszu. Nie wszytko udaje się za pierwszym razem. Zanim powstanie idealny przepis na bezglutenowe i wegańskie np. pączki, ciasto czy pierogi, jest wiele tych, które nie wyszły. Moje przepisy to proces twórczy. Dostosowuję proporcje, zamieniam mąki, kombinuję tak, by efekt końcowy zachwycił podniebienia małych (i dużych) alergików.
Chcę to robić dalej. Chcę Tworzyć dla Ciebie. Chcę pisać i wydawać ebooki i książki. To jednak kosztuje.
Bez Twojego wsparcia, pewnie będę to robić dalej, ale z nim, będzie mi o wiele łatwiej.
Dziękuję!
Chcielibyśmy Cię poinformować o ryzykach, związanych z Twoim zaangażowaniem finansowym. Przekazując środki na realizację pasji Twojego ulubionego Twórcy prosimy, abyś wziął/wzięła pod uwagę kilka kwestii.