W 2006 roku Dariusz i Elżbieta Nizio z Biłgoraja kupili opuszczony XIX-wieczny dwór na skraju Roztocza. W latach 60. pełnił funkcję ośrodka narciarskiego, a ich pierwotnym pomysłem było zainwestowanie w nieruchomość, aby stworzyć hotel ze stokiem narciarskim. Jednak wraz ze zmianą klimatu szybko stało się oczywiste, że potrzebny będzie inny pomysł. Po długim i trudnym procesie renowacji, w 2012 roku zaczęli zakładać winnicę, nie mając żadnego doświadczenia, jak to zrobić. Ich syn Karol zafascynował się tematem produkcji wina i zmienił ścieżkę kariery, aby nadzorować ich rozwijający się biznes win naturalnych - Nizio Naturals. W ciągu kilku lat ich wina zdobyły wiele międzynarodowych nagród. Jest to prawdziwie rodzinna działalność, zatrudniająca wielu lokalnych mieszkańców - Dariusz zarządza zwierzętami, Elżbieta jest szefem produkcji sera, Karol nadzoruje rosnącą produkcję ponad 20 000 butelek naturalnego wina rocznie, a Agata nadzoruje wszystkie aspekty związane z prowadzeniem hotelu. Razem rodzina stworzyła naprawdę wyjątkową przestrzeń.