Życie rolnika, rzeźnika i sprzedawcy - Regeneracja gleby, regeneracja myślenia - Highland Beef Cz. 2

Obrazek posta

To druga część wizyty Jonathana Ramseya na regeneratywnej farmie bydła mięsnego Highland Beef w województwie świętokrzyskim, nagrana w czerwcu 2024 roku. Rolnik Łukasz Krupiński, jego żona Magda oraz ojciec Krzysztof szczegółowo opowiadają o codziennym funkcjonowaniu swojej 100-hektarowej ekologicznej hodowli bydła. Na naturalnych łąkach wzdłuż rzeki Pilicy wypasają ponad 150 szkockich krów rasy Highland. W tym odcinku dzielą się swoimi doświadczeniami na temat: ✅ sytuacji rolnictwa w Polsce i przyszłości hodowli bydła mięsnego, ✅ różnic między ich metodami a konwencjonalną hodowlą przemysłową, ✅ codziennych wyzwań logistycznych, finansowych, ekologicznych i etycznych, ✅ bezpośredniej sprzedaży wołowiny – od hodowli po rzeź i dystrybucję, ✅ rosnącego zainteresowania klientów ich naturalnym mięsem i długiej listy oczekujących. Łukasz i jego rodzina wierzą, że rolnictwo holistyczne powinno być rozwijane, a intensywna hodowla przemysłowa ograniczana.

Post dostępny tylko dla Patronów

Aby zobaczyć ten materiał musisz być zalogowany

Zostań Patronem Zaloguj się

Zobacz również

Z sycylijskich sadów na polskie stoły - Bio pomarańcze i awokado - Historia InCampagna.pl...
„Warmiński raj na ziemi" - Skolity Permakultura
04.20! Czas zasadzić konopie w ogrodzie! Jak to zrobić legalnie i po co? Maciek Kowalski...