“Ipek” na półkach sklepów jest całe zatrzęsienie – często po kilka z jednego browaru kraftowego, w różnych podstylach, z różnymi dodatkami. Czym więc kierujecie się przy wyborze, którą zakupić? Patrzycie jedynie na nowości, czy zwracacie uwagę na coś innego? Na browar, który dane piwo uwarzył? Czy może na skład i dodatki, chmiele, parametry? A może na tzw. współczynnik Spejsona, czyli współczynnik zawartości alkoholu do ceny? Dajcie znać w komentarzach :). U mnie sprawa nie jest aż tak prosta, bo najważniejsza jest dla mnie różnorodność publikowanych recenzji. I tym przede wszystkim się kieruję. Jednak gdy jakiś czas temu testowo zrobiłem zamówienie w jednym ze sklepów internetowych przy wyborze IPA pod uwagę wziąłem głównie chmiele, sięgając po te moje ulubione. I tak do koszyka trafiło m.in. Będzie Dobrze z Browaru Zakładowego.