Raport o książkach jest już gotowy!
Drogie Patronki, Drodzy Patroni
Dlaczego Włosi kiedyś pogardzali swoją pizzą? A najwięksi włoscy patrioci zajadali się przysmakami kuchni francuskiej? Czemu Mussolini chciał zakazać makaronu? I kiedy nastał moment, kiedy wszyscy 🇮🇹Włosi mogli wreszcie jeść tyle ukochanej pasty, ile chcieli?
Jedzenie to nie tylko rozkosz dla podniebienia, ale także klucz do zrozumienia historii, polityki, obyczajów i kultury.
W tym odcinku Raport o książkach Agaty Kasprolewicz rozmowa o książce Johna Dickiego „Delizia. Wielka historia Włochów i ich jedzenia”.
Lektura idealna na wakacje i nie tylko.
🎙Gość: Natalia Mętrak-Ruda
📚Raport o książkach już jest dostępny:
▶ https://raportostanieswiata.pl/odcinki/raport-o-ksiazkach-delizia-john-dickie/
Prowadzenie: Agata Kasprolewicz
Realizacja: Kris Wawrzak
Trwa ładowanie...