Czy browary dolewają do piwa spirytus?

Obrazek posta
Dostęp +18

Na pewno spotkaliście się z poglądem, że wiele browarów oszukuje swoich klientów poprzez wzmacnianie piwa poprzez dolewanie spirytusu. Niektórzy wręcz sądzą, że piwo może mieć max 5-6% alkoholu, a wszystkie mocniejsze powstają poprzez dolanie mocnego alkoholu. Czy tak jest w rzeczywistości? Czy browary faktycznie sięgają po ten proceder? Odpowiedź jest bardzo prosta: NIE.

Post dostępny tylko dla użytkowników 18+

Niestety musisz być zalogowany i mieć minimum 18 lat, jeśli chcesz przeczytać ten post. Sprawdź ustawienia swojego profilu.

Przejdź do profilu Zaloguj się
piwo piwowarstwo craftbeer

Zobacz również

Browar Niechanowo wznowił produkcję
Browar U Fleků z Pragi uwarzył pierwsze od 177 lat jasne piwo
Ogłoszono kategorie Konkursu Piw Rzemieślniczych 2020