"Lente" w grudniu 2023

Obrazek posta

Ostatni miesiąc roku był dla nas bardzo pracowity – poza pracą redakcyjną, staraliśmy się zaoferować Wam także możliwość kupienia w naszym sklepie śródziemnomorskich prezentów dla bliskich. Mimo gorączki świątecznych przygotowań, opublikowaliśmy:

– trzy odcinki podcastu. Jeden o smakach, drugi o podróżach, a trzeci – o jednym i drugim! Z Bartkiem Kieżunem, antropologiem i autorem bestsellerowych książek podróżniczo-kulinarnych, rozmawiałyśmy o Jerozolimie do zjedzenia oraz innych publikacjach z serii. We współpracy z regionem Emilia-Romania porwałyśmy Was do pięknej Bolonii, by przyjrzeć się jej mniej oczywistym zakątkom oraz, oczywiście, spróbować znanej na cały świat wspaniałej kuchni! Ostatnia audycja roku poświęcona była natomiast morzu, stanowiącemu symbol podróży i otwartości na świat.

Grudniowe tygodnie nie mogły upływać bez ciekawych lektur i świątecznych smaków. Karolina Wiercigroch zaproponowała przepis na korzenną wersję tiramisu, a Agnieszka Jasińska przedstawiła dwie ciekawe chorwackie powieści. Omówiłyśmy także dla Was książkę Pawła Bravo Czekolada i kapuśniak oraz nową powieść historyczną Michała Kubicza Julia. Podczas zimnych i ciemnych wieczorów myślami podróżowaliśmy wraz z Wami do dalekiej Troi, o której pięknie opowiedziała Karolina Janowska. 

Dziękujemy serdecznie za Wasze wsparcie i zapraszamy: bądźcie z nami w kolejnym roku!

Redakcja "Lente"

Na zdjęciu: Bolonia.

Zobacz również

Nagroda Literacka im. L. Staffa. Zapraszamy na uroczystość 14 października!
"Lente" w styczniu 2024
"Lente" w lutym 2024

Komentarze (0)

Trwa ładowanie...