S01E07 #Bezpiecznik O zmyśle smaku i jedzeniu, które wzmacnia nasze poczucie komfortu

Obrazek posta

7 odc. podcastu #bezpiecznik dotyczy zmysłu smaku, zagadnienia comfort foodu, roli masła w kuchni, a także tego skąd i dlaczego mamy pasję do gotowania, kto nas tego uczył i w tej kwestii inspiruje. Moim gościem jest Paulina Serwatka, osoba odpowiadająca za dobrą atmosferę w restauracjach, miłośniczka masła i ziemniaków, a także znawczyni dobrej kuchni. Zapraszam do smacznej konsumpcji.

Menu książkowe:

Przystawka: „Jerozolima książka kucharska” Yotam Ottolenghi & Tamimi Sami

Danie główne: „Kałasznikow Kebab. Reportaże wojenne” Anna Badkhen

Deser: „Leksykon smaków” Niki Segnit

 

https://open.spotify.com/episode/3aqg1mXajY4HswQYlDM5h5

#bezpiecznik #zmysły

Zobacz również

S01E04 #Bezpiecznik Sen - lekarstwo na dobre życie
S01E08 #Bezpiecznik Digital social proximity - czyli o relacjach i zmysłach w internecie
S01E09 #Bezpiecznik O zmyśle dotyku, palpacji o osteopatii

Komentarze (0)

Trwa ładowanie...