Czy zawód kucharza jest niewdzięczny i wyczerpujący? Obalam ten mit!

Obrazek posta

Wielu twierdzi, że to ciężki, wyczerpujący i niewdzięczny zawód. Uważam jednak, że takie opinie często pochodzą od osób, które nie mają prawdziwej pasji do kuchni. Jeśli ktoś nie czerpie radości z gotowania, to prawdopodobnie podobnie negatywnie oceniłby pracę jako spawacz czy osoba zajmująca się opróżnianiem szamb na wiejskich posesjach. Wszystko zależy od punktu widzenia i od tego, jak bardzo jesteś zaangażowany w to, co robisz.

Post dostępny tylko dla Patronów

Aby zobaczyć ten materiał musisz być zalogowany

Zostań Patronem Zaloguj się
kucharz poradnik dla kucharzy praca kucharza kuchnia kurs kuchnia szkolenie kuchnia gastronomia foodandtravels_eu poradnik gastronomiczny poradnik dla początkujących kucharzy

Zobacz również

Czy każdy kucharz zasługuje na indywidualne traktowanie?
Niby dlaczego pokolenie "Z" nie nadaje się do pracy w kuchni?
Jak radzić sobie z krytyką jako kucharz?