Avatar użytkownika

Starecka z pełnymi ustami

64
patronów
1 018 
miesięcznie
6 898 
łącznie
64
patronów
1 018 zł 6 898 zł
miesięcznie łącznie

Progi wsparcia

10 zł miesięcznie
CUKS

Symboliczny cukierek, coś małego, co można schować do kieszonki i cieszyć się obietnicą przyjemności.
Miło mi, że tak postrzegasz moją działalność i chcesz ją wspierać.

Mam dla Ciebie newsletter
🧁Znajdziesz w nim same smaczne kąski, polecenia, rekomendacje, a przede wszystkim przepisy na jeszcze więcej przyjemności.
17 zł miesięcznie
DROŻDŻÓWKA

Za mniej niż dwie dychy można się przykleić palcami do słodkiej przyjemności i wbić się w jej obłoczną lekkość.
Taką najwyraźniej jest dla Ciebie moja działalność. Dziękuję, że tak ją postrzegasz i mnie wspierasz.

Zapraszam Cię po więcej do mojej kuchni. Wiadomo, że tam są najlepsze bankiety.
Czeka na Ciebie:
🧁mój kulinarny newsletter
🧁zamknięta grupa na FB z video relacjami
46 zł miesięcznie
TORT CZEKOLADOWY

Jeśli deser to taki, w którym można się zatracić.
Bardzo mi miło, że moje poczynania dostarczają Ci podobnych zmysłowych przyjemności.

Co mogę Ci zaproponować w podziękowaniu?
Czeka na Ciebie:
🧁kulinarny newsletter
🧁kuchenna grupa na FB
🧁zapraszam Cię także do wspólnego, wirtualnego gotowania live
118 zł miesięcznie
BEZA

Najsłodsza z możliwych opcji w moim menu.
Obfita BEZA hojnie przekładana kremem.

Dziękuję Ci, dzięki Tobie bankiet toczy się dalej.
🧁masz wszystko co powyżej
🧁a także słodką analogową korespondencję - dostaniesz ode mnie pisany odręcznie list-niespodziankę.

Kup wsparcie na prezent!

Podaruj znajomemu subskrypcję Autora Starecka z pełnymi ustami w formie kuponu podarunkowego.

Zobacz jak działają kupony
Kup na prezent

O autorze

Życie jest za krótkie na złe jedzenie. Warto je przeżyć Z PEŁNYMI USTAMI! To kulinarne słuchowisko o cukrze, przy cukrze, chociaż nie zawsze na słodko. W każdy niedzielny poranek zapraszam do słuchania nowych rozmów z moimi gośćmi.

Z pełnymi ustami - ale o czym?

To nowy format podcastu jakim jest mlaszczące kulinarne słuchowisko. Słodkości, przy których spotykam się z moimi gośćmi, są pretekstem do głębszej rozmowy. 

Pytam moich gości o ulubiony deser, a z ich odpowiedzi wyłania się obraz intymnych indywidualnych rytuałów jak i rodzinnych zwyczajów żywieniowych. Często rozmawiamy o starych zapomnianych smakach, bo te utracone, z czasów dzieciństwa, najczęściej budzą sentymenty. Poznajemy życie naszych gości od strony kuchni.

Bohaterami podcastu są smakosze różnych profesji. Wśród dotychczasowych gości znaleźli się m.in. piosenkarka Katarzyna Nosowska, dziennikarka Magda Mołek, terapeutka Marta Niedźwiecka, pisarka Anna Dziewit Meller, youtuberka Red Lipstick Monster i raper Piotr Więcławski „Vienio”. 

Rozmowie towarzyszy nieco dźwięków, jakie wydajemy podczas jedzenia. Chcę w ten sposób zachęcić słuchaczy do zatrzymania się, do odłożenia wszystkich rozpraszaczy, do skupienia się na smaku, do spojrzenia na jedzenie w bardziej uważny sposób, do dostrzeżenia frajdy w takiej celebrze chwili i zrozumienia, co nas w ogóle w życiu karmi i robi nam dobrze. I tak naprawdę o tym jest ten podcast. 

Z pełnymi ustami to gościnne słuchowisko. Każdy słuchacz może dosiąść się do naszego stołu, rozsiąść się przy nim i odnaleźć przy nim znajome smaki. Ten przysłowiowy cukier to symbol małej przyjemności na którą każdy może sobie pozwolić nawet w najtrudniejszych czasach. Dosłownie i w przenośni. 

Podcast od czasu premiery znalazł się na dwunastym miejscu najpopularniejszych w Polsce wg rankingu Spotify, a za stworzenie programu pobudzającego apetyt na życie zostałam nominowana do nagrody „Kobieta Roku” magazynu Glamour. W listopadzie 2022 roku pojawiłam się na okładce magazynu Wysokie Obcasy, w środku znalazł się długi wywiad na temat kulis powstania słuchowiska.

O mnie

Nazywam się Basia Starecka, jestem dziennikarką kulinarną i autorką podcastu "Z pełnymi ustami". W prasie debiutowałam w 2001 roku, moje artykuły poświęcone krajowej i światowej gastronomii ukazywały się na łamach Wysokich Obcasów, Twojego Stylu, National Geographic Traveler, Gazety Wyborczej oraz w serwisie Vogue.pl. W latach 2012 - 2017 pełniłam funkcje zastępczyni redaktorki naczelnej magazynu kulturalno-kulinarnego Kukbuk. Następnie zajęłam się rozwijaniem założonego w 2011 roku bloga NakarmionaStarecka.pl i towarzyszących mu kanałów społecznościowych, dzięki którym utrzymuje kontakt ze swoimi czytelnikami w sieci.

Od wielu lat piszę o jedzeniu i podróżuję po świecie eksplorując jego zróżnicowaną kuchnię. To jest mój sprawdzony przepis nie tylko na zaspokojenie ciekawości, lecz także na budowanie relacji z ludźmi. Z tych samych powodów powstał mój podcast w lipcu 2022 roku. Zapraszam gości do wspólnego stołu, by kęs za kęsem delektować się spotkaniem i uważnie rozsmakować w teraźniejszości. 

O pracy nad podcastem

Pandemia pozbawiła mnie klasycznej dziennikarskiej pracy. Pojawiła się, kiedy świętowałam dekadę pracy dziennikarki kulinarnej, wolnego strzelca piszącego o jedzeniu dla wielu tytułów. Przymusowe cięcia w mojej branży zmusiły mnie do poszukiwania nowej ścieżki zawodowej. Tak postrzegam swój podcast. Finansuję go sama. Dzięki wsparciu Matronek i Patronów będę mogła kontynuować i rozwijać moje kulinarne słuchowisko. 

 

 

Dołącz do grona Patronów!

Wesprzyj działalność Autora Starecka z pełnymi ustami już teraz!

Zostań Patronem

Najnowsi Patroni

Katarzyna German
Katarzyna German
17 zł
Mateusz Raczyński
Mateusz Raczyński
17 zł
Dorota Bogucka
Dorota Bogucka
17 zł
Artur Kedzierski
Artur Kedzierski
17 zł
Monika Kozyra
Monika Kozyra
10 zł

Chcielibyśmy Cię poinformować o ryzykach, związanych z Twoim zaangażowaniem finansowym. Przekazując środki na realizację pasji Twojego ulubionego Twórcy prosimy, abyś wziął/wzięła pod uwagę kilka kwestii.