Czym nas trują producenci żywności: śmiercionośny lepik!

Obrazek posta

Syrop glukozowo-fruktozowy skraca życie! Te produkty nas zabijają!

Pomimo nieustannych postępów ludzkości w niemalże każdej dziedzinie nauki, nasze życie wcale nie przedłuża się proporcjonalnie do osiąganego poziomu wiedzy. Już kilka ładnych dekad temu tendencje, zarówno naszego życia do stopniowego wydłużania się, jak i naszego zdrowia do polepszania się, zaczęły stopniowo się odwracać. Jedną z głównych przyczyn ogólnie schorowanego społeczeństwa są niezdrowe nawyki żywieniowe, panujące w krajach wysoko uprzemysłowionych.

Syrop glukozowo-fruktozowy

W efekcie nieustannego wzrostu globalnej konsumpcji cukru, coraz to częściej występują bardzo niekorzystne zmiany zdrowotne u populacji. Coraz popularniejsze stają się problemy ze zdrowiem, takie jak nadwaga i otyłość, cukrzyca, próchnica, nowotwory i choroby układu krążeniowego. Pod tym względem, wrogiem numer jeden okazuje się być nie tylko biały cukier, czyli sacharoza, lecz w szczególności jego tańsze zamienniki!

Cichy zabójca naszego zdrowia

Producenci żywności od zawsze wykorzystują naszą słabość do słodkiego smaku. Ponieważ syrop glukozowo-fruktozowy jest obecny w sporej ilości wysoko przetworzonych wyrobów spożywczych, a głównie w popularnych napojach słodzonych, to naprawdę nietrudno jest zapracować na jego niebezpieczny nadmiar w organizmie.

W jakich produktach znajdziemy najwięcej śmiercionośnego lepiku? Jakie choroby nam grożą, jeśli nie zrezygnujemy z ich spożywania? Aby się tego dowiedzieć, zapraszamy do lektury pełnej treści artykułu

zdrowie jedzenie odżywianie dieta odchudzanie nauka medycyna ekologia

Zobacz również

Czy bawełniane maseczki chronią przed COVID-19?
Witamina D - Czy jej nadmiar w organizmie jest tak samo groźny jak niedobór?
Popularne paluszki rybne, które zwiększają ryzyko ciężkich chorób

Komentarze (0)

Trwa ładowanie...