Włosy Chińczyków w polskim pieczywie z dyskontów? Poseł interweniuje!

Obrazek posta

Włosy Chińczyków w polskim pieczywie z dyskontów? Poseł interweniuje!

Znaczna część świeżych produktów piekarniczych, w tym pieczywo, oferowanych przez duże sklepy spożywcze powstaje z głęboko mrożonego ciasta.

Włosy w pieczywie?

Do takiego ciasta bardzo często dodawana jest tak zwana L-cysteina. Co to takiego? Otóż oznaczona symbolem E-920 L-cysteina to bardzo kontrowersyjny polepszacz smaku i konsystencji. Stosuje się go jako dodatek do mąki, gdyż sprawia, że powstały z niej produkt końcowy staje się miększy i przyjemniejszy w smaku

Pełną wersję tego wpisu znajdziesz TUTAJ!

zdrowie odżywianie

Zobacz również

Chcesz uniknąć udaru? Spożywanie tych produktów redukuje ryzyko
Od tych pokarmów szybko się starzejesz i chorujesz!
WHO: Przetwory mięsne jednoznacznie powodują raka!

Komentarze (0)

Trwa ładowanie...