Ciasto francuskie to wdzięczny produkt, który warto mieć w lodówce. Świetnie sprawdza się w zarówno słodkich, jak i słonych odsłonach, a do tego jest szybkie w obróbce i świetnie smakuje.
Dziś na śniadanie słona odsłona, czyli poduszeczki z ciasta francuskiego z przeróżnymi słonymi dodatkami.
Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty, rogi każdego z nich składamy do środka, będą one służyły za ranty naszych słonych poduszeczek. Wnętrze smarujemy do wyboru: keczupem, passatą pomidorową lub zielonym pesto i na tak przygotowane spody układamy ulubione składniki. U mnie padło na szynkę, pieczarki, paprykę, pomidorki koktajlowe i salami. Posypujemy serem i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika, pieczemy do zrumienienia się ciasta. Ja na wierzch poduszeczek z pesto i pomidorkami koktajlowymi po upieczeniu dodałam rukolę i ser feta.
Trwa ładowanie...