ZAPOMNIANY ELIKSIR ŻYCIA WRACA!!! TY TEŻ MOŻESZ GO PRZYGOTOWAĆ. - kombucha napój

Obrazek posta

Kombucza to napój uzyskiwany ze słodzonej herbaty poddanej fermentacji przez tzw. grzybek herbaciany, inaczej znany jako grzybek japoński.

Napój jest lekko słodki, kwaskowaty, orzeźwiający i musujący oraz posiada od jasnoszarej do ciemnobrązowej barwy. Napój był popularny w Polsce do czasu wprowadzenia Coca-Coli i Pepsi-Cola. Chińczycy nazywają kombuczę "Nieśmiertelnym Eliksirem Zdrowia". Powstała na Dalekim Wschodzie około 2000 lat temu i uważa się, że jest pełna korzyści zdrowotne dla serca, mózgu, a zwłaszcza jelit. Ze względu na proces fermentacji, któremu poddawana jest kombucza pełna jest probiotyków czyli kultur zdrowych bakterii. Bakterie te regulują procesy trawienne, a więc wzmacniają przewód pokarmowy oraz odpornościowy, ponieważ bakterie te pochłaniają składniki odżywcze i zwalczają infekcje i choroby. 

 czytaj więcej - kombucha napój

kombucha napój

Zobacz również

Oto Jak Można Użyć Masła Orzechowego Aby Zdiagnozować Chorobę Alzheimera
JESTEŚ ZMĘCZONY/NA? BRAKUJE CI ENERGII? POTRZEBUJESZ TEGO SKŁADNIKA - w jakich produktach ...
Czy Znasz Niesamowite Właściwości Tej Rośliny? Znajdziesz Ją Na Łące | Mięta

Komentarze (0)

Trwa ładowanie...