Karolina Nicpoń

W Patronite od 11.02.2020

Miejsce w rankingu Autorów

miesięczne wsparcie: 1009

liczba Patronów: 974

5 patronów
100 zł miesięcznie
485 zł łącznie
Blog kulinarny z przepisami dla osób na diecie eliminacyjnej. Bez nabiału, jajek glutenu i cukru. Wspieram osoby na diecie w codziennym funkcjonowaniu z alergią czy nietolerancją pokarmową i udowadniam, że kuchnia bez alergenów może być prosta i smaczna!

O Autorze

Cześć!

Nazywam się Karolina Nicpoń.

Prowadzę bloga kulinarnego o nazwie, która z uwagi na moje nazwisko nie mogła być inna: Nicpoń w Kuchni.

Na blogu publikuję autorskie przepisy głównie na dania bez nabiału, glutenu, jajek i białego cukru.

Gotuję i piekę bez alergenów i glutenu od prawie 8 lat. Tyle lat ma mój najstarszy alergik. Od niego się zaczęło całe to moje gotowanie bez alergenów.

Mam trójkę dzieci i tak się złożyło że cała trójka choruje na Atopowe Zapalenie Skóry. Choroba ta zaostrza się przez kontakt z alergenami, dlatego stosowanie diety eliminacyjnej jest dla nas bardzo ważne.

Od 3,5 roku dzielę się moim doświadczeniem z czytelnikami, pomagając im ogarnąć kuchnię dla alergika. Informacja o konieczności wprowadzenia restrykcyjnej diety u dziecka jest dla wielu dużym wyzwaniem.

Moim celem jest pokazanie, że kuchnia bezglutenowa, bez nabiału, jajek i cukru nie jest wcale trudna i skomplikowana, jak może się wydawać na początku.

Moimi prostymi przepisami, z których korzysta dziesiątki tysięcy osób miesięcznie, udowadniam, że dieta eliminacyjna może być nie tylko prosta, ale i bardzo smaczna!


 

KURS ON-LINE

Właśnie wystartował mój pierwszy kurs on-line "Jak wyhodować zakwas i cieszyć się udanymi wypiekami bez glutenu".

Kurs składa się z 3 modułów, które krok po kroku nauczą Cię, w jaki sposób przejść drogę od zakwasu do upieczenia pysznego chleba bezglutenowego oraz pomoże nabrać odwagi w kuchni bezglutenowej.

 

 


 

Czym się zajmuję?

 

  • Przede wszystkim, opiekuję się moją trójką Nicponi. Aktualnie jestem na urlopie macierzyńskim w mojej etatowej pracy.

  • Jak już wiesz z tekstu powyżej, prowadzę bloga kulinarnego Nicpoń w Kuchni.

  • Mam też grupę na Facebooku, na której udzielamy sobie wzajemnie wsparcia w pieczeniu i gotowaniu bez glutenu i nabiału.
  • Piszę ebooki, mam w planach również wydanie książki oraz kurs on-line, który będzie uczył od podstaw kuchni bez glutenu i alergenów.

  • Prowadzę działalność gospodarczą, na którą składa się praca na blogu oraz fotografia.
  • Fotografia to moja pasja. Rozwijam ją, szkolę się i inwestuję, z nadzieją, że będzie to moja praca marzeń.

Dlaczego Patronite?

 

Długo zastanawiałam się, czy mogę prosić o wsparcie moich działań. Przez lata dzielę się swoją wiedzą i doświadczeniem za darmo. Czasem uda się pozyskac partnerów wpisów, jednak to jest dochód nieregularny i bardzo różny.

Jeden przepis na blogu to często co najmniej 2 dni pracy. Wymyślenie przepisu, zakupy, gotowanie, zdjęcia, sprzątanie, obróbka zdjęć, napisanie tekstu i publikacja na blogu, posty na Facebooku i Instagramie, promocja itp)

Jeśli pracuję nad jakimś nowym przepisem, to ten czas sie wydłuża, gdyż robię przynajmniej kilka prób i testów. Często produkty lądują w koszu. Nie wszytko udaje się za pierwszym razem. Zanim powstanie idealny przepis na bezglutenowe i wegańskie np. pączki, ciasto czy pierogi, jest wiele tych, które nie wyszły. Moje przepisy to proces twórczy. Dostosowuję proporcje, zamieniam mąki, kombinuję tak, by efekt końcowy zachwycił podniebienia małych (i dużych) alergików.

Chcę to robić dalej. Chcę Tworzyć dla Ciebie. Chcę pisać i wydawać ebooki i książki. To jednak kosztuje.

Bez Twojego wsparcia, pewnie będę to robić dalej, ale z nim, będzie mi o wiele łatwiej.

Dziękuję!

 

 

Udostępnij

Pomóż, udostępniając profil!

Zostań Patronem
Najnowsi Patroni