Kuchnia Permakulturowa: Odcinek 5 - fermentowany sok roślinny z pokrzywy.

Obrazek posta

Fermentowany sok roślinny z pokrzywy. Preparat ten jest rodem z Korei i stanowi alternatywę dla tak popularnej w Polsce gnojówki z pokrzywy. Zaletą jego jest to, że można go stosować o każdej porze roku, na przykład zimą przy uprawie rozsady w mieszkaniu. Fermentowany sok roślinny jest jednym z wielu preparatów wchodzących w skład systemu Naturalnego Rolnictwa Koreańskiego, którego autorem jest Cho Han Kyu. Więcej informacji o tym systemie znajdziesz tutaj: https://naturalfarminghawaii.net/

 

Film zrealizowany dzięki wsparciu udzielonemu za pośrednictwem witryny https://patronite.pl/Permisie

Patroni Filmu:
Mariusz
Patron Anonimowy
Patron Anonimowy
Patron Anonimowy
Patron Anonimowy
Patron Anonimowy
Patron Anonimowy
Patron Anonimowy

Dziękuję!

 

 

ogród permakulturowy kuchnia opryski

Zobacz również

Kiedy trzeba chodzić, a nawet skakać po grządkach
Chwasty mówią do Ciebie, czyli o poznawaniu i poprawie gleby dzięki chwastom.
Kuchnia Permakulturowa: Odcinek 6 - Błyskawiczny oprysk interwencyjny.

Komentarze (0)

Trwa ładowanie...