Kuchnia Permakulturowa: Odcinek 7 - Regeneracja podłoży

Obrazek posta

Gdy kończy się sezon ogrodniczy, w naszych pojemnikach, balkonowych skrzynkach i doniczkach pozostaje podłoże, które warto zregenerować po to, aby użyć go ponownie w przyszłym roku. Składniki podłoża takie jak torf, perlit czy wermikulit zużywają się powoli, wystarczy więc przywrócić mu żyzność, wyrównać odczyn i uzupełnić składniki mineralne, aby mogło nam i naszym roślinom ponownie służyć w następnym sezonie.

 

Film zrealizowany dzięki wsparciu udzielonemu za pośrednictwem witryny: https://patronite.pl/Permisie

Patroni Filmu:

Mariusz

Patron Anonimowy

Patron Anonimowy

Patron Anonimowy

Patron Anonimowy

Patron Anonimowy

Patron Anonimowy

Patron Anonimowy

Patron Anonimowy

 

Dziękuję!

ogród permakulturowy kuchnia gleba pojemniki

Zobacz również

Kuchnia Permakulturowa: Odcinek 6 - Błyskawiczny oprysk interwencyjny.
Zbieramy własne nasiona
Projekt Zizania

Komentarze (0)

Trwa ładowanie...